27 mars 2012

Dykning i Bali

Igår åkte vi ut till ön Nusa Penida och gjorde tre dyk.
Första stället hette Manta Point, där det är vanligt att man ser Manta Rays.
Andra stället hette Toyapakah och det tredje Jeck Point, där det var mycket småfisk och koraller.


Det var en liten båt vi åkte ut med,  så vi fick pröva på ett nytt sätt att ta oss i vattnet med all utrustning.
I vanliga fall hoppar vi i bak på båten rakt fram, men nu fick vi sitta på kanten och luta oss bakåt.


Första dyket var sikten dålig för att vattnet var oklart, så det blev inte så jätte bra bilder. Men vi fick i alla fall se Manta Rays som vi hoppades på, det var 80% chans att vi skulle få se dem. 


På samma dyk fick vi även se en Bamboo Shark.




Dem andra dyken hade vi betydligt bättre sikt, skulle uppskatta att det var minst 25-30 meter.
Driftdyk är också något nytt vi har fått pröva på, det innerbär i princip att man hoppar in i en ström och bara glider med. Det var för- och nackdelar, det positiva var att man hann med att se mycket. 
Men det var svårt att stanna upp och fota.
















  

Det var första och sista dyket i Bali för den här gången. Men vi kommer att åka tillbaka och dyka på fler platser runt ön igen.


Här är en kort film när IsaDora dyker, men vi ska klippa ihop alla våra filmer och försöka lägga upp den vid något tillfälle då vi har bra internet, just nu är det lite segt.


3 kommentarer:

EhlinL sa...

Wow vilka bilder, vilket fantastiskt äventyr ni är på! Saknar er super mycket! Tack för att ni bloggar! Kramar i massor till er!

Sofia Thor sa...

Hej Issie och Johan! Sofia Thor här:) fy va kul att läsa om era upplevelser och upptäckter! Älskar att ni gör det här :)

Hur har ni det? Hur länge är ni ute? Jag ska nämligen åka till Australien som au pair 6-12 månader och kommer ha en del tid att resa om vi säger så. Bra land?

Hoppas ni har det sjukt fett., ser så häftigt ut! Ta hand om er :)

Anonym sa...

Hej willinds! Saknar er så mycket här hemma! Verkligen varje dag går jag å längtar efter att få träffa er igen! Njut resterande resan! Kramar i massor!!! Stephi