13 april 2012

Jordbävning och tsunamivarning

Vi satt uppe på hotellrummet på 5 våningen, båda satt i tysthet och irriterade sig på den andre som rörde sig så att hela sängen skaka. Till slut konfronterade vi varandra och konstaterade att det skakade inte bara i sängen utan hela byggnaden. Vi sa till varandra att det måste ha varit en jordbävning, men ville inte göra oss till åtlöje om det bara var vi som känt allting. Så vi gick ner till receptionen och frågade lite fint om vad som hänt, de svarade mycket riktigt att det var en jordbävning. Ungefär 10 minuter efter fick vi veta att det var tsunamivarning.
Hotellreceptionen försökte lugna ner alla och säga att det var helt grönt att vara högt upp i hotellet. Men det kändes inte alls säkert då hela byggnaden skakade av jordbävningen så vi bestämde oss att traska upp till högre höjder.


Vi kommer fram till en "höjd" där folk har samlats, både lokalbor och turister, så vi bestämmer oss för att stanna. Det värsta med allt var att kommunikationen var väldigt dålig, den informationen vi fick var svag.


Både lokalbor och turister vallfärdar upp mot högre punkter.



Utsikten vi såg då vi väntade oss tsunamin som skulle komma 17:39.




Folk blev otåliga och började röra sig neråt igen, vi fick information om att vågen skulle anlände till oss kl 18:30. Men ingenting hände så strax innan kl 20:00 började vi röra oss ner mot hotellet igen. 






2 kommentarer:

Ruby sa...

Usch vad obehagligt! Tur att det inte blev någon Tsunami! Ta hand om er!

katlind sa...

Skönt att allt gick bra!
Blev verkligen orolig ett tag där! (jag ringde t om UD!!)

Har visat C.L bloggen och hon lyser som en sol, när hon ser alla fina bilder och hon känner igen er båda!

Saknar er!
Stor kram!