25 februari 2012

En dag i Rotorua

Igår kväll kom vi till Rotorua, vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Det enda vi visste om stället är att det är Maori folkets centrum i Nya Zeeland. Vi åkte skyline upp på Mount Ngongotaha där man ser Lake Rotorua och staden Rotorua. 



Vi åkte också skyline luge som var som ett litet fordon som man åkte ner för olika banor med svårighetsgrader ner för berget och sedan tog man ett lift upp för att sedan göra om det igen. Var verkligen jättekul! Lite läskigt i kurvorna när det gick snabbt... 


Sen åkte vi till en Maori By som har stått där i flera hundra år, som hade gejsrar och varma källor som dom använde sig av. Vi fick också se en show där dem sjöng, dansade och förklarade sin kultur, vilket jag tyckte var jätteintressant! 


Det galnaste var när dem gjorde sin krigsdans, då var dem lite läskiga, fast det var hela poängen... Krigsdansen var till för att förbereda sig kroppsligt och mentalt samt att försöka skrämma bort fienden. Dom stirrade med ögonen, skrek och sträckte ut tungan! Johan provade krigslooken efteråt...  Kanske skulle funkat bättre med om han höll i ett spjut eller nåt! 


Imorrn så har vi en halvdag i Auckland innan vi flyger vidare till Sydney, så vi ska upp i Skytower och sedan får vi se vad mer vi hittar på! 

2 kommentarer:

katlind sa...

En STOR kram från Sweden!
Ha en bra helg och ha det fortsatt kanonbra!
Saknar er massor!
Kraaaaaaaam!

Natti sa...

Ät sushi nere i typ foodcourten! Det är lätt å hitta å super gott! :)